DITA POPULAR (92): TOTA BONA SALSA COU
INGREDIENTS (4 persones):
- 500 grs de lluç a rodanxes
- 20 cloïsses
- 2 grans d'all
- 100 ml de vi blanc
- Un manat abundant de julivert fresc
- 20 grs. de maizena
- 100 ml d'aigua de coure les cloïsses
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Posem les cloïsses cobertes amb aigua amb sal i deixem una mitja hora com a mínim, per tal que treguin tota la sorra.
Les rentem i les posem en una cassola amb la meitat del vi blanc.
Tapem i coem a foc mitjà uns 4 minuts o fins que s'obrin. Retirem les que no s'han obert. Reservem
En una cassola grossa posem un bon raig d'oli i coem, a foc lent, els alls filetejats. Quan canvien de color, posem la meitat del julivert picat i l'altra meitat del vi blanc. Fem coure lentament fins que gairebé evapori del tot.
Diluïm maizena amb l'aigua de coure les cloïsses i ho afegim a la cassola. Sacsegem i hi posem el lluç.
Anem sacsejant durant uns deu minuts.
A meitat de la cocció, donem la volta al lluç o el mullem amb la mateixa salsa perquè quedi ben cuit.
Ara hi posem les cloïsses i l'altra meitat del julivert picat.
Sacsegem i al plat!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada