(54) Faves a la catalana amb botifarra negra

DITA POPULAR 54: NO HI HA RES MILLOR QUE UN TRAGO AMB PORRÓ

INGREDIENTS (per a 2 persones)
- 1,5 kg de faves sense pelar
- 1 ceba tendra mitjana picada
- 1/2 manat d'alls tendres en juliana
- 50 grs. de cansalada viada tallada a dauets
- 6 talls de botifarra negra
- 10 fulles de menta picades
- 1/2 got de moscatell (o vi ranci)
- 1 got d'aigua
- Pebre negre
- Sal

PREPARACIÓ
En una cassola es fregeixen els daus de cansalada que aniran deixant anar el greix. Quan estan fets, es retiren i es reserven sobre paper absorbent.

A la mateixa cassola es dauren uns minuts la ceba picada i els alls tendres tallats en juliana. Si fos menester més oli, se n'afegeix.

Quan la ceba i l'all ja estan daurats, afegim el moscatell (o el vi ranci) i deixem evaporar l'alcohol.

Hi incorporem les faves pelades i la cansalada.

Salpebrem, incorporem l'aigua, tapem la cassola i deixem ofegar a foc lent. En funció de la mida de les faves poden ser entre 10 i 30 minuts. Convenient doncs tastar-les per comprovar si estan fetes.

Finalment, afegim la menta picada i els talls de botifarra negra i ho acabem de coure tot junt a foc lent uns 2 minuts més.




Comentaris