(85) Crema de carbassó

DITA POPULAR (85): LA GALLINA VELLA FA BON CALDO 


INGREDIENTS (per a 4 persones):

- 4 carbassons mitjans (1 kg aprox.)

- 1 patata mitjana (uns 200 grs.)

- 2 porros mitjans (uns 400 grs.)

- 800 ml d'aigua

- Pebre blanc

- Sal


PREPARACIÓ: 

Tallem l'extrem superior més verd dels porros, els netegem bé i els tallem a juliana.

Posem oli en una olla alta i sofregim el porro a foc baix fins que comenci a prendre color. Uns 10 minuts.

Mentrestant, netegem els carbassons i els tallem a daus no gaire grans. Pelem les patates i les tallem igualment a daus no gaire grans.

Quan els porros ja estan sofregits afegim l'aigua i una mica de sal, tapem l'olla i esperem que comenci a bullir.

Quan ja bull, incorporem la patata i la deixem bullir uns 3 minuts.

Després, incorporem el carbassó, una mica de pebre blanc, tapem l'olla i ho deixem bullir uns 6 minuts més.

Apaguem el foc, deixem refredar uns minuts i ho triturem a consciència amb la batedora elèctrica.

Tastem la crema de carbassó i rectifiquem de sal i pebre si fos menester.

Comentaris