DITA POPULAR (85): LA GALLINA VELLA FA BON CALDO
INGREDIENTS (per a 4 persones):
- 4 carbassons mitjans (1 kg aprox.)
- 1 patata mitjana (uns 200 grs.)
- 2 porros mitjans (uns 400 grs.)
- 800 ml d'aigua
- Pebre blanc
- Sal
PREPARACIÓ:
Tallem l'extrem superior més verd dels porros, els netegem bé i els tallem a juliana.
Posem oli en una olla alta i sofregim el porro a foc baix fins que comenci a prendre color. Uns 10 minuts.
Mentrestant, netegem els carbassons i els tallem a daus no gaire grans. Pelem les patates i les tallem igualment a daus no gaire grans.
Quan els porros ja estan sofregits afegim l'aigua i una mica de sal, tapem l'olla i esperem que comenci a bullir.
Quan ja bull, incorporem la patata i la deixem bullir uns 3 minuts.
Després, incorporem el carbassó, una mica de pebre blanc, tapem l'olla i ho deixem bullir uns 6 minuts més.
Apaguem el foc, deixem refredar uns minuts i ho triturem a consciència amb la batedora elèctrica.
Tastem la crema de carbassó i rectifiquem de sal i pebre si fos menester.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada