(84) Calçots arrebossats

DITES POPULARS 84: QUI TÉ GANA SOMIA CASSOLES

INGREDIENTS 
- 20 calçots
- 1 ou
- Oli d'oliva
- Sal
- 50 grs. de farina
- 200 ml d'aigua

PREPARACIÓ
Trieu els calçots més prims que trobeu i netegeu-los retirant-ne la capa exterior, les arrels i la part verda de les fulles. Escorreu-los

En un bol, poseu un rovell d'ou, una cullerada d'oli, una mica de sal i la farina. Remeneu-ho amb un batedor de varetes fins que us quedi una pasta sense grumolls. Afegiu-hi l'aigua i torneu-ho a remenar. Deixeu reposar la pasta 30 minuts.

Munteu la clara d'ou a punt de neu i mescleu-la suaument amb la pasta de fregir que acabeu de fer. Suqueu els calçots en aquesta pasta i fregiu-los en oli abundant i calent, fins que quedin rossos. Escorreu-los sobre un paper de cuina i serviu-los calents.

Per arrodonir la recepta, podeu acompanyar els calçots de maionesa, allioli o, encara millor, de salsa de xató.



Comentaris