(83) Espaguetis a l'alfàbrega

DITA POPULAR 83: CAL GUARDAR PER DEMÀ, GANA I PA


INGREDIENTS (per a 4 persones)

- 400 grs. d'espaguetis

- Uns 60 grs. d'alfàbrega

- 2 dents d'all

- 50 grs. de formatge parmesà (en làmines)

- Oli (unes 8 cullerades)

- Sal

- Pebre negre


PREPARACIÓ

Courem els espaguetis en abundant aigua salada, seguint les instruccions del fabricant, fins que estiguin al dente. 

Netegem l'alfàbrega, la centrifuguem per eliminar l'excés d'aigua i en separem les fulles de les branques. Reservem unes 20 fulles per a decorar la safata i la resta les tallem en tires fines. Pelem i tallem els alls ben petits.

Mentrestant, escalfem 4 cullerades d'oli en una cassola, escalfem breument les fulles d'alfàbrega i hi afegim l'all. Ho remenem una mica tot.

Escorrem els espaguetis en un colador. Els afegim a la cassol amb l'all i l'alfàbrega i ho barregem ben bé. Ara hi posem sal i pebre al gust.

En una paella a part, escalfem oli (4 cullerades) i fregim durant 1 minut les fulles d'alfàbrega que havíem reservat. Les posem en un plat amb paper de cuina perquè s'escorrin i l'oli sobrant l'afegim a la cassola dels espaguetis.

En una safata hi posem, les fulles d'alfàbrega que hem fregit pel voltant, la pasta al mig i finalment hi posem les làmines de formatge per sobre.




Comentaris