(76) Vichyssoise de calçots

DITA POPULAR 76: QUI TÉ FAM SOMNIA TRUITES


INGREDIENTS (4 persones)

- 20 calçots

- 1 ceba

- 2 patates

- 200grs de nata de cuinar

- Oli

- Sal

- Pebre negre

- Cibulet picat


PREPARACIÓ

Per netejar els calçots, talleu-ne els extrems. Feu un tall vertical i retireu la primera capa del calçot. Renteu-los bé amb aigua i talleu-los a rodanxes.

Peleu i talleu la ceba a quadrats petis.

Peleu i talleu les patates a trossos.

Afegiu un raig d'oli en una olla i sofregiu la ceba uns 7 minuts fins que sigui tendra.

Afegiu la patata i els calçots i salteu 4 minuts més.

Afegiu aigua fins a cobrir les verdures (aproximadament 1,5 litres) i deixeu coure uns 15 minuts.

Atureu el foc i tritureu fins a aconseguir una textura suau i homogènia.

Afegiu-hi la nata i tornem a triturar 1 minut més perquè tot quedi ben integrat.

Deixeu refredar i serviu la crema freda amb el cibulet picat.




  

Comentaris