(81) Carquinyolis

DITA POPULAR 81: L'AGOST ÉS AQUÍ, L'AMETLLA A COLLIR 


INGREDIENTS (4 persones)

- 80 grs. d'ametlles crues marcona

- 100 grs. de sucre panela

- 175 grs. de farina

- 2 ous

- 1 sobre de llevat químic (15 grs.)

- 1 llima

- 1 taronja

- 3 grs. de canyella en pols

- Un polsim de sal 


PREPARACIÓ

Tamisem a un bol la farina i hi anem afegint el llevat, la canyella i el sucre panela.

Ratllem, al mateix bol, la pell de la llima (o llimona) i la pell de la taronja. Ho integrem tot.

Separem la clara d'un ou del seu rovell.

Afegim la clara al bol i reservem el rovell

Afegim al bol un altre ou sencer i opcionalment, unes gotes de ratafia

Pastem la massa (amb les mans) fins a tenir una massa homogènia.

Incorporem a la massa l'ametlla i la sal. Ho integrem tot.

Donem a la massa la forma de barra.

Posem la barra a una safata de forn amb paper sulfurat a la base

Pintem la barra amb el rovell d'ou que teníem reservat.

Portem la barra de carquinyolis al forn a 180º i durant 35 minuts.

Passat aquest temps traiem la barra del forn, deixem refredar un moment (per no cremar-nos) i tallem llesques fines.

Posem les llesques a la mateixa safata del forn i ho enfornem a 180º entre 5 i 10 minuts. Passat aquest temps els traurem del forn i deixarem que es refredin.




Comentaris