DITA POPULAR 81: L'AGOST ÉS AQUÍ, L'AMETLLA A COLLIR
INGREDIENTS (4 persones)
- 80 grs. d'ametlles crues marcona
- 100 grs. de sucre panela
- 175 grs. de farina
- 2 ous
- 1 sobre de llevat químic (15 grs.)
- 1 llima
- 1 taronja
- 3 grs. de canyella en pols
- Un polsim de sal
PREPARACIÓ
Tamisem a un bol la farina i hi anem afegint el llevat, la canyella i el sucre panela.
Ratllem, al mateix bol, la pell de la llima (o llimona) i la pell de la taronja. Ho integrem tot.
Separem la clara d'un ou del seu rovell.
Afegim la clara al bol i reservem el rovell
Afegim al bol un altre ou sencer i opcionalment, unes gotes de ratafia
Pastem la massa (amb les mans) fins a tenir una massa homogènia.
Incorporem a la massa l'ametlla i la sal. Ho integrem tot.
Donem a la massa la forma de barra.
Posem la barra a una safata de forn amb paper sulfurat a la base
Pintem la barra amb el rovell d'ou que teníem reservat.
Portem la barra de carquinyolis al forn a 180º i durant 35 minuts.
Passat aquest temps traiem la barra del forn, deixem refredar un moment (per no cremar-nos) i tallem llesques fines.
Posem les llesques a la mateixa safata del forn i ho enfornem a 180º entre 5 i 10 minuts. Passat aquest temps els traurem del forn i deixarem que es refredin.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada