(77) Barres de pa (tipus baguette)

DITA POPULAR 77: PA AMB PA, MENJAR DE BENEITS


INGREDIENTS (4 barres)

- 500 grs de farina

- 330 ml d'aigua

- 5 grs. de llevat sec

- 10 grs. de sal


PREPARACIÓ

El posa l'aigua en un bol i s'afegeix el llevat. Es remena una mica per dissoldre'l.

S'afegeix la farina i la sal i anem remenant en el mateix bol per tal de formar una massa unificada.

Es posa la massa al marbre, amb una mica de farina perquè no s'enganxi, i es va amassant, plegant-la sobre sí mateixa. Durant uns 5 minuts aproximadament, la massa ha de quedar llisa.

Es posa la massa altre cop dins del bol (on hi harem posat una mica d'oli escampat amb la mà per tal que s'enganxi). Es tapa amb film i es deixa reposar dintre el forn (apagat) fins que dobli el seu volum (unes 2 hores de repòs).

Es posa la massa sobre el marbre i es fa una forma com de quadrat per poder-la dividir en 4 parts aproximadament iguals. Es van enrotllant les 4 peces.

Ara s'ha de fer la forma de barra: s'aixafa i s'estira i després es torna a enrotllar mirant d'anar-la segellant. Es fa rodar i es dóna forma a les puntes.

Es posen les barres a la plata del forn, amb paper de forn, i s'hi tira una mica de farina per sobre.

Es tapen amb film i amb un drap de cuina i es deixen reposar uns tres quarts d'hora.

S'escalfa el forn 15 minuts abans de posar el pa, amb calor a dalt i baix i a 250ºC. Es posa tmbé un recipient on després hi posarem un got d'aigua calenta.

Abans de posar el pa al forn se li fan 3 talls amb un ganivet fi.

Quan es posa el pa al forn, es posa també el got d'aigua calenta.

Al cap de 10 minuts traiem la safata d'aigua. Quan porten 20 minuts ja estan fetes.








Comentaris