(74) Arròs de muntanya amb calçots

DITA POPULAR 74: LA TAULA SENSE SAL NO ÉS BEN PARADA


INGREDIENTS (4 persones)

- 6 calçots

- 2 cebes

- 2 porros

- 4 grans d'all

- 150 grs de bolets xiitake, gírgoles o ceps

- oli d'oliva

- 400 grs. d'arròs integral

- 1 litre de brou vegetal

- sal


PREPARACIÓ

Netegeu els calçots, pinteu-los amb oli i un pessic de sal i poseu-los al forn preescalfat a 180ºC

Mentre es couen, peleu les cebes i els porros i talleu-los a juliana (els trossos que no quedin gaire grans), peleu els 4 grans d'all i sofregiu-ho tot en una cassola.

Quan les cebes i els porros estiguin una mica fets, afegiu-hi el pebrot tallat a tires (curtes) i els bolets tallats a làmines i salteu-ho uns moments. Traieu els 4 grans d'all i afegiu-hi l'arròs i deixeu daurar uns minuts.

A part, escalfeu el brou vegetal i afegiu-lo a l'arròs; mentrestant gireu els calçots perquè es facin de les dues cares. La seva cocció al forn sol durar de 20 a 30 minuts.

L'arròs, en canvi, estarà a punt al cap de 45 minuts de cocció lenta (o el temps que digui en l'envàs)

Col·loqueu els calçots (tallats) sobre l'arròs i serviu.










Comentaris