(82) Carbassa rostida

DITA POPULAR 82: VI BATEJAT, BEURE'L ÉS PENAT


INGREDIENTS (per a 4 persones)

- 500 grs de carbassa

- 50 grs. d'oli d'oliva

- Romaní fresc

- Sal

- Pebre negre


PREPARACIÓ

Tallem la carbassa per la meitat. Traiem les llavors per deixar-la ben neta.

En tallem llenques o tires, ni molt gruixudes ni molt primes.

Les col·loquem en una safata del forn i les amanim amb oli, sal, pebre i unes fulles de romaní.

Les courem al forn a 180º durant aproximadament 60 minuts. Cal anar-la tocant perquè depèn del tipus de carbassa i de la mida del tall es courà abans. Ha de quedar una miqueta seca i rostideta.

Per l'amaniment final preparem un oli de romaní: Agafem romaní fresc i en traiem les fulles. Les piquem una mica i les barregem amb l'oli d'oliva, un pensament de sal, pebre negre i ho remenem tot amb una cullera per tenir-lo a punt per quan ens anem a menjar el plat.




Comentaris