DITA POPULAR 69: AMB TOT VA BÉ LA PATATA, PERQUÈ ÉS MENJAR QUE NO MATA
INGREDIENTS
- 1 espatlla de xai (o cuixa si ho preferiu)
- 1 cabeça d'alls
- 1 copa de vi ranci
- 1 copa de conyac
- Llorer
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre
- Aigua o brou de carn
- Patates del bufet
- Tomacons
PREPARACIÓ
En una safata de forn hi posem l'espatlla (o la cuixa) prèviament salada i empebrada. Seguidament banyem generosament amb oli d'oliva, el vi ranci, el conyac i l'aigua o brou. Posem els grans d'all repartits per la safata i una fulla de llorer.
Enfornem a uns 150º unes dues hores (calor només per baix). Anirem remullant la carn de tant en tant amb el suc de cocció i li donarem la volta a la meitat del temps. Si cal, afegirem una mica més de brou (o aigua).
Seguidament, apujarem la temperatura del forn a uns 250º (amb calor també per dalt) i deixarem coure l'estona suficient perquè la carn ens quedi dauradeta per fora.
30 o 40 minuts abans d'acabar la cocció hi podem posar unes patates sencers, tipus bufet (si no en tenim posem patata tallada a trossos). També podem posar-hi uns tomacons oberts pel mig per completar la guarnició. Com acostuma a passar, l'acompanyament resulta tant bo com la carn.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada