(57) Coca de iogurt

DITA POPULAR 57: SI BEUS PER OBLIDAR, PAGA ABANS DE COMENÇAR

INGREDIENTS
- 3 ous
- 1 iogurt natural o de llimona
- 1 mesura del got de iogurt d'oli d'oliva
- 2 mesures del got de iogurt de sucre
- 3 mesures del got de iogurt de farina
- 1 sobre de llevat tipus Royal
- 1 llimona ratllada
- Opcional: 150 grs. de xocolata
- Opcional: 20 grs. de mantega


PREPARACIÓ
Escalfem el forn a 180 graus

En un bol hi posem els ous i el sucre i ho batem bé. Hi afegim el iogurt i després l'oli, sense deixar de batre. Hi anem incorporant la farina barrejada amb el llevat tamisats i ho anem remenant fins que no hi quedin grumolls.

Hi afegim la ratlladura de llimona.

A la base del motllo i posarem paper de forn i a les parets i posarem passem mantega perquè no se'ns enganxi. Posem la barreja al motllo.

Ho posem al forn, amb l'escalfor de baix, a 180 graus durant uns 35 minuts. Per saber si està feta, punxarem la coca amb un escuradents i si surt net voldrà dir que ja està llesta.

Abans de desenmotllar ho deixem refredar uns 10 minuts. Una vegada fora del motllo la deixem refredar sobre una reixeta per tal que no faci humitat. Quan estigui a temperatura ambient ja estarà llesta per menjar.

Opcionalment hi podem fer una cobertura de xocolata de la següent manera:

La xocolata es desfà al bany maria amb una mica d’aigua  i al final s'hi posa la mantega, es cobreix el pastís amb la xocolata.






Comentaris