(53) Pa de pessic

DITA POPULAR 53: CADA OLLETA TÉ LA SEVA TAPADORETA

INGREDIENTS
- 4 ous
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 125 grs. de farina
- 125 grs. de sucre
- 20 grs. de mantega
- Melmelada d’albercoc (opcional)
- 150 grs. de xocolata cobertura (opcional)



PREPARACIÓ
En un bol es posen els 4 ous i el sucre i es treballen, primer amb una espàtula i després amb un batedor elèctric (el bol s’ha de posar a sobre d’un pot amb aigua calenta ). S’han de treballar fins que quedin ben cremosos.

Després s'hi afegeix la farina amb el llevat passada pel sedàs, molt suaument i en varies fases, (mai de cop). Si es vol s’hi poden posar-hi raspadures de llimona.


S'unta el motlle amb mantega i s'hi posa paper vegetal, també untat amb mantega.

Es posa al forn (que haurem escalfat prèviament) a 180º-220º durant 30 minuts.

OPCIONAL: Quan està fet el pa de pessic es parteix per la meitat, s’unta amb la melmelada. S’agafa la xocolata i es desfà al bany maria amb una mica d’aigua  i al final es posa la mantega, es cobreix el pastís amb la xocolata.



Comentaris