(32) Gaspatxo andalús

DITA POPULAR 32: ALLÍ ON MENGEN TRES, MENGEN QUATRE


INGREDIENTS (per a 4 persones)
- 1 kg. de tomàquet madur
- Mig cogombre mitjà
- Mig pebrot vermell mitjà
- Mig pebrot verd mitjà
- Mitja ceba tendra mitjana
- 1 gra d'all sense el germinat interior
- 70 grs de molla de pa del dia anterior
- 60 ml d'oli d'oliva verge extra
- 20 ml de vinagre de Xerés
- sal (mida: 2 cullerades de cafè)
- Aigua freda (entre 50 i 200 ml)
- Rostes de pa fregides per acompanyament



PREPARACIÓ
- Netejar totes les verdures i tallar-les a trossos

- Posar-les dins d'una olla gran i triturar.les amb la batedora elèctrica

- Afegir-hi la molla de pa i triturar bé

- Si veiem que ens queda el gaspatxo massa espès, afegir-hi una mica d'aigua freda i triturar

- Afegir l'oli d'oliva a poc a poc mentre se segueix triturant a velocitat lenta

- Acabar d'amanir amb el vinagre, la sal i pebre al gust

- Passar el colador xinès i reservar a la nevera

- Servir el gaspatxo andalús frec acompanyat de rostes de pa fregides. Opcionalment, també es pot acompanyar d'ou dur, pebrot i cogombre picat en macedònia (a dauets petits)



Comentaris