(30) Albergínies a la siciliana

DITA POPULAR 30: FAM I ESPERAR, FAN DESESPERAR

INGREDIENTS (per a 2 persones)
- 2 albergínies
- 1 pebrot verd italià
- Mitja ceba de Figueres gran
- 1 tomàquet madur gran
- 75 grs. de formatge mozzarella ratllat
- 25 grs.de formatge parmesà ratllat
- Un pessic d'orenga
- 2 fulles d'alfàbrega
- Sal i pebre
- Oli d'oliva verge extra



PREPARACIÓ
- Es tallen les albergínies per la meitat al llarg, farem uns talls a la carn de les albergínies, les salem i les deixem escórrer una mica sobre d'un plat; això és per eliminar l'amargor que poden tenir. Es renten sota l'aixeta, s'assequen amb un paper de cuina i es reserven. Si es fan servir albergínies ecològiques seran tendres i no caldrà fer tot això

- Es posa oli en una paella i es fregeixen les albergínies fins que la carn estigui tova

- Una vegada fetes es treuen de la paella i s'escorren sobre paper de cuina

- Deixem que es refredin una mica i amb una cullera anem traient la polpa de les albergínies, amb compte de no trencar la pell. La polpa l'anirem reservant en un bol

- En una paella es posa una mica d'oli, es sofregeix la ceba ben trinxada, els alls tallats a rodanxes i els pebrots tallats a trossos ben petits. Deixem fer uns 15 minuts a foc lent

- Es salpebra i s'afegeix el tomàquet ratllat, es deixa fer uns 10 minuts i s'incorpora la polpa de l'albergínia, l'orenga, les fulles d'alfàbrega, la mozzarella, el parmesà, la sal i el pebre. Deixem 5 minuts i apaguem el foc

- Ara anirem farcint les barquetes d'albergínia, les omplim amb el farcit i les anem col·locant en una safata del forn

- Es cobreixen amb la resta de formatge i es posen a gratinar al forn, fins que quedin daurades

- Es poden preparar amb antelació i gratinar-les a l'últim moment


Comentaris