(29) Pollastre en "pepitòria"

DITA POPULAR 29:  ELS BUNYOLS ES MENGEN SOLS


INGREDIENTS (per a 4 persones)
- 1 pollastre d'1,2 quilos
- 1 ceba gran o 2 de petites
- 2 grans d'all
- 1 ou dur
- 15 ametlles torrades
- 1 gotet de vi blanc sec
- 1 culleradeta de farina
- 1 ram de julivert
- Arròs
- Oli
- Sal


PREPARACIÓ
Es talla el pollastre a vuitens, es neteja, es socarrima i es renta. Es deixa escórrer, se sala i es posa a daurar en una cassola amb oli.

Quan és ben ros es treu de la cassola.

En el mateix oli es sofregeix la ceba ratllada. Quan comença a agafar color s'hi afegeixen els alls i el julivert que prèviament haurem picat al morter. Al cap d'una estoneta s'hi afegeix la farina.

Es remena un parell de vegades i s'hi tira el vi. Es deixa bullir tot plegat uns moments i s'hi afegeix el pollastre junt amb 2 cullerots d'aigua. Es tapa i es deixa coure amb poc foc durant uns 20 minuts.

Després s'hi tira la picada que haurem fet amb les ametlles i l'ou dur.Es barreja bé i es deixa coure uns 10 minuts més.

Després es treu del foc i se serveix ben calent, posant la salsa per sobre el pollastre i acompanyat de flams d'arròs blanc




Comentaris