DITA POPULAR 29: ELS BUNYOLS ES MENGEN SOLS
INGREDIENTS (per a 4 persones)
- 1 pollastre d'1,2 quilos
- 1 ceba gran o 2 de petites
- 2 grans d'all
- 1 ou dur
- 15 ametlles torrades
- 1 gotet de vi blanc sec
- 1 culleradeta de farina
- 1 ram de julivert
- Arròs
- Oli
- Sal
PREPARACIÓ
Es talla el pollastre a vuitens, es neteja, es socarrima i es renta. Es deixa escórrer, se sala i es posa a daurar en una cassola amb oli.
Quan és ben ros es treu de la cassola.
En el mateix oli es sofregeix la ceba ratllada. Quan comença a agafar color s'hi afegeixen els alls i el julivert que prèviament haurem picat al morter. Al cap d'una estoneta s'hi afegeix la farina.
Es remena un parell de vegades i s'hi tira el vi. Es deixa bullir tot plegat uns moments i s'hi afegeix el pollastre junt amb 2 cullerots d'aigua. Es tapa i es deixa coure amb poc foc durant uns 20 minuts.
Després s'hi tira la picada que haurem fet amb les ametlles i l'ou dur.Es barreja bé i es deixa coure uns 10 minuts més.
Després es treu del foc i se serveix ben calent, posant la salsa per sobre el pollastre i acompanyat de flams d'arròs blanc
INGREDIENTS (per a 4 persones)
- 1 pollastre d'1,2 quilos
- 1 ceba gran o 2 de petites
- 2 grans d'all
- 1 ou dur
- 15 ametlles torrades
- 1 gotet de vi blanc sec
- 1 culleradeta de farina
- 1 ram de julivert
- Arròs
- Oli
- Sal
PREPARACIÓ
Es talla el pollastre a vuitens, es neteja, es socarrima i es renta. Es deixa escórrer, se sala i es posa a daurar en una cassola amb oli.
Quan és ben ros es treu de la cassola.
En el mateix oli es sofregeix la ceba ratllada. Quan comença a agafar color s'hi afegeixen els alls i el julivert que prèviament haurem picat al morter. Al cap d'una estoneta s'hi afegeix la farina.
Es remena un parell de vegades i s'hi tira el vi. Es deixa bullir tot plegat uns moments i s'hi afegeix el pollastre junt amb 2 cullerots d'aigua. Es tapa i es deixa coure amb poc foc durant uns 20 minuts.
Després s'hi tira la picada que haurem fet amb les ametlles i l'ou dur.Es barreja bé i es deixa coure uns 10 minuts més.
Després es treu del foc i se serveix ben calent, posant la salsa per sobre el pollastre i acompanyat de flams d'arròs blanc
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada