DITA POPULAR 21: QUI DORM A TAULA I MENJA AL LLIT NO TÉ EL SENY COMPLIT
INGREDIENTS (per a 4 persones)
- 300 grs. de pasta curta (macarrons, penne, mafaldine)
- 300 grs. de carbassa ja neta i pelada
- 200 grs. de salsitxa o botifarra
- 1 ceba mitjana
- mig got de vi blanc
- parmesà ratllat
- oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Talleu la carbassa a trossos no massa petits i bulliu-la en una olla bastant ampla (on després coureu la pasta) amb aigua i sal. La carbassa ha de quedar ben toveta i una mica desfeta.
Mentrestant, talleu la ceba molt petita i sofregiu-la amb un raig d'oli, en una paella ampla (perquè després hi abocareu la pasta, una paella per fer arròs seria perfecte).
Abans que comenci a agafar color afegiu-hi una mica d'aigua perquè es cogui bé. Quan l'aigua s'hagi evaporat afegiu-hi la salsitxa esmicolada. Després hi afegiu el vi blanc. Coeu amb flama baixa fins que la salsitxa estigui completament cuita i el vi evaporat.
Si la carbassa encara no està feta apagueu el foc.
Quan la carbassa estigui al punt, traieu-la de l'olla amb un escumadora i poseu-la a la paella amb la salsitxa (prèviament haurem tornat a encendre el foc). Amb la flama forta, remeneu bé per uns minuts i apagueu el foc.
Guardeu una tassa de l'aigua de bullir la carbassa (després la necessitarem)
En la mateixa aigua on heu cuit la carbassa coueu-hi la pasta i si fa falta afegiu-hi una mica més d'aigua.
Un parell de minuts abans que la pasta estigui feta, torneu a encendre el foc a la paella amb la salsa de carbassa i salsitxa. Escorreu la pasta i aboqueu-la a la paella amb la carbassa i la salsitxa.
Aneu afegint de mica en mica l'aigua que heu guardat fins obtenir una textura cremosa. Afegiu-hi el parmesà, remeneu una estona més i emplateu.
Completeu el plat amb una mica més de parmesà.
INGREDIENTS (per a 4 persones)
- 300 grs. de pasta curta (macarrons, penne, mafaldine)
- 300 grs. de carbassa ja neta i pelada
- 200 grs. de salsitxa o botifarra
- 1 ceba mitjana
- mig got de vi blanc
- parmesà ratllat
- oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Talleu la carbassa a trossos no massa petits i bulliu-la en una olla bastant ampla (on després coureu la pasta) amb aigua i sal. La carbassa ha de quedar ben toveta i una mica desfeta.
Mentrestant, talleu la ceba molt petita i sofregiu-la amb un raig d'oli, en una paella ampla (perquè després hi abocareu la pasta, una paella per fer arròs seria perfecte).
Abans que comenci a agafar color afegiu-hi una mica d'aigua perquè es cogui bé. Quan l'aigua s'hagi evaporat afegiu-hi la salsitxa esmicolada. Després hi afegiu el vi blanc. Coeu amb flama baixa fins que la salsitxa estigui completament cuita i el vi evaporat.
Si la carbassa encara no està feta apagueu el foc.
Quan la carbassa estigui al punt, traieu-la de l'olla amb un escumadora i poseu-la a la paella amb la salsitxa (prèviament haurem tornat a encendre el foc). Amb la flama forta, remeneu bé per uns minuts i apagueu el foc.
Guardeu una tassa de l'aigua de bullir la carbassa (després la necessitarem)
En la mateixa aigua on heu cuit la carbassa coueu-hi la pasta i si fa falta afegiu-hi una mica més d'aigua.
Un parell de minuts abans que la pasta estigui feta, torneu a encendre el foc a la paella amb la salsa de carbassa i salsitxa. Escorreu la pasta i aboqueu-la a la paella amb la carbassa i la salsitxa.
Aneu afegint de mica en mica l'aigua que heu guardat fins obtenir una textura cremosa. Afegiu-hi el parmesà, remeneu una estona més i emplateu.
Completeu el plat amb una mica més de parmesà.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada