(9) Lluç al forn

DITA POPULAR 9: A LA TAULA I AL LLIT, AL PRIMER CRIT

INGREDIENTS (per a 4 persones):
- 1 lluç sencer
- 5 patates
- 2 tomàquets madurs
- 1/2 copa de vi blanc
- pebre negre
- pebre vermell
- oli d'oliva
- sal





PREPARACIÓ:
Tireu un bon raig d'oli d'oliva sobre una safata de forn.

Talleu la ceba a juliana i poseu-la a la safata fent un llit.Poseu-ho al forn uns 5 minuts, a 180 graus.

Mentrestant, talleu les patates a rodanxes ni massa primes ni massa gruixudes. Talleu els tomàquets per la meitat.

Traieu la safata del forn i poseu-hi les patates sobre la ceba. Saleu i empebreu les patates, amb el pebre negre i vermell. Poseu-hi també el tomàquet. Afegiu-hi el vi blanc procurant posar tot el vi en un mateix punt, per no fer saltar la sal i el pebre que acabeu de posar a les patates.

Poseu al forn uns 25-30 minuts a 190 graus.

Quan les patates siguin pràcticament cuites hi afegiu el peix - que prèviament haurem salat i empebrat- amb un raget d'oli d'oliva per sobre. Després de 8 o 10 minuts ja ho tindrem fet.






Comentaris