(19) Salmó al forn amb espècies

DITA POPULAR 19: AIGUA BULLIDA ALLARGA LA VIDA

INGREDIENTS (per 2 persones):
- 2 talls de salmó fresc, ben macos i polits
- 2 patates mitjanes
- 1 ceba grossa
- sal
- oli
- espècies al gust (orenga, estragó, pebre negra, romaní)

PREPARACIÓ:
Renteu i peleu les patates i la ceba. Talleu-les a rodanxes primetes. Si teniu mandolina, ara és el moment de treure-li partit.

Unteu una safata de forn amb oli d'oliva i aneu disposant les rodanxes de patata de forma més o menys ordenada. Feu una segona capa amb els anells de ceba.

Tapeu la safata amb paper de plata i poseu-la a coure al forn, preescalfat a 200º, durant uns 15 minuts. El temps depèn una mica de cada forn, ja ho sabeu. Quan veieu que la patata i la ceba estan toves, traieu la safata del forn.

Mentre es couen la patata i la ceba podeu anar preparant el salmó. Feu una barreja amb les espècies que vulgueu i poseu-la en un plat fondo. Saleu el salmó i arrebosseu-lo amb les espècies.

Poseu el salmó sobre la patata i la ceba i coeu-ho tot junt i destapat al forn durant uns 10 minuts més.

Serviu-ho de seguida


Comentaris